Privacy Verklaring

Happy Heart & Soul

Happy Heart & Soul is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Op deze pagina zie je wat er gebeurt met gegevens die jij aan Happy Heart & Soul verstrekt.

Deze verklaring is alleen van toepassing op de website happyheartandsoul.nl (en de subdomeinen), maar niet op websites waarnaar wordt doorgelinkt.

Heb je vragen over de privacyverklaring stuur dan een mailtje naar info@happyheartandsoul.nl of gebruik het contactformulier op deze website.

Gebruik van jouw persoonsgegevens

Op de website en bij het afnemen van diensten van Happy Heart & Soul laat je (persoons)gegevens achter. Happy Heart & Soul vraag je t.b.v. de website alleen om de meest noodzakelijke gegevens. Je e-mail adres is nodig om je e-mails te kunnen sturen, je voornaam wordt gebruikt om e-mails te personaliseren. T.b.v. de diensten coaching en therapie, worden er uiteraard meer gegevens verzameld. De specifieke gegevens die verzameld worden en de doeleinden waarvoor deze verzameld worden, worden hieronder toegespitst.

Persoonsgegevens t.b.v. websitefuncties

Welke persoonsgegevens Happy Heart & Soul verwerkt, hangt af van de functies die je gebruikt op de website (denk aan reageren op en delen van artikelen, Happy-zine aanvragen, contactformulier invullen en doorklikken naar FaceBook pagina).

  • voornaam
  • e-mailadres
  • telefoonnummer
  • informatie die je invult op de website, zoals een reactie op een blogartikel of een bericht in het contactformulier
  • technische gegevens zoals je IP-adres, MAC-adres en zogeheten identifiers in cookies en gegevens over jouw activiteiten op onze website

Doeleinden persoonsgegevens via website

Happy Heart & Soul verwerkt deze gegevens voor één of meer van de volgende doeleinden:

  • zodat je gebruik kan maken van alle functies op de website
  • om je te kunnen bellen of e-mailen als dit nodig is om een dienst te kunnen leveren of antwoord te geven op vragen
  • om jou te informeren over wijzigingen van onze producten en diensten
  • voor marketingdoeleinden, zoals is toegestaan volgens de wet (elke mail bevat een uitschrijflink)
  • om jouw gedrag op de website te analyseren en zo de website te optimaliseren
  • om het aanbod af te stemmen op jouw voorkeuren

Happy Heart & Soul is daarnaast gebonden aan wettelijke, administratieve verplichtingen en heeft bijv. bepaalde gegevens nodig voor de belasting.

Websitebezoekers jonger dan 16 jaar

Happy Heart & Soul heeft niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers jonger dan 16 jaar. Het is echter niet mogelijk om de leeftijd van bezoekers te controleren. Beschikt Happy Heart & Soul ongewild over gegevens van jouw kind, neem dan contact op MAAK LINK om deze informatie te laten verwijderen.

Persoonsgegevens t.b.v. coaching en/of therapie

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat de behandelend therapeut van Happy Heart & Soul een dossier aanleg. Dit is tevens een wettelijke plicht opgelegd door de WGBO. Jouw dossier bevat:

  • voornaam
  • achternaam
  • geslacht
  • nationaliteit
  • adres
  • telefoonnummer
  • geboortedatum
  • e-mailadres
  • naam huisarts
  • evt. naam POH
  • aantekeningen over je gezondheidstoestand
  • behandelgeschiedenis
  • diagnoses
  • gegevens over eventueel uitgevoerde onderzoeken
  • persoonlijke geschiedenis / life-events
  • voortgang van je herstelproces

Ook worden in het dossier gegevens opgenomen die voor de behandeling noodzakelijk zijn en die de behandelend therapeut van Happy Heart & Soul, na jouw expliciete toestemming, heeft opgevraagd bij een andere zorgverlener bijvoorbeeld bij de huisarts of de POH-GGZ.

De behandelend therapeut van Happy Heart & Soul heeft als enige toegang tot de gegevens in je dossier en heeft een wettelijke geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim).

De gegevens uit je dossier kunnen naast de behandeling ook voor de volgende doelen gebruikt worden:

  • Om andere zorgverleners te informeren, bijvoorbeeld bij aanvang of na afronding van je therapie of bij een verwijzing naar een andere behandelaar. Dit gebeurt alleen met jouw expliciete toestemming.
  • Voor de waarnemend collega tijdens de afwezigheid van de behandelend therapeut van Happy Heart & Soul, mocht dit noodzakelijk zijn.
  • Voor het geanonimiseerde gebruik tijdens intercollegiale toetsing.
  • Een paar gegevens uit je dossier worden gebruikt voor de financiële administratie, zodat Happy Heart & soul een factuur kan opstellen.

Als de behandelend therapeut van Happy Heart & soul vanwege een andere reden gebruik wil maken van jouw gegevens, dan zul je eerst geïnformeerd en expliciet om jouw toestemming gevraagd worden.

Op de zorgnota die je ontvangt, staan de gegevens die door de zorgverzekeraar gevraagd worden, zodat je deze nota eventueel kunt declareren bij je zorgverzekeraar.

  • Naam, adres en woonplaats
  • Geboortedatum
  • De datum van de behandeling
  • Een korte omschrijving van de behandeling, zoals bijvoorbeeld integratieve therapie met daarbij de prestatiecode zoals zorgverzekeraars deze hebben opgesteld
  • De kosten van het consult

Bewaartermijn

Happy Heart & Soul bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk.

Websitedata zijn 14 maanden inzichtelijk, maar deze zijn niet naar jou te herleiden omdat de data geanonimiseerd worden.

Happy Heart & Soul bewaart de administratie tot 7 jaar terug (wettelijke bewaartermijn Belastingdienst).

De gegevens t.b.v. coaching en/of therapie blijven, zoals de wet op de behandelovereenkomst vereist, 15 jaar bewaard.

Schrijf je je uit van de mailinglijst, dan blijven je gegevens nog max. 3 maanden in het e-mailprogramma staan.

Persoonsgegevens delen met derden

Happy Heart & Soul verkoopt jouw gegevens niet aan derden. Wel verstrekt Happy Heart & Soul gegevens aan externe partijen als dat nodig is voor de levering van producten of diensten en om te voldoen aan wettelijke verplichtingen.

Voorbeeld: je gegevens t.b.v. jouw inschrijving voor de Happy-zine van Happy Heart & Soul liggen opgeslagen in een e-mailmarketingsysteem.

Bij het verstrekken van jouw gegevens aan een externe partij legt Happy Heart & Soul in een bewerkersovereenkomst vast dat jouw gegevens niet voor andere doeleneinden mogen worden gebruikt en worden verwijderd zodra ze niet meer nodig zijn. Zo zorgt Happy Heart & Soul voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens bij externe partijen.

Cookies en profilering

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Happy Heart & Soul gebruikt functionele, analytische en marketing cookies.

Door jouw gegevens – handmatig of met behulp van cookies – te combineren, kan Happy Heart & Soul jou gerichtere content sturen en bijvoorbeeld beter aansluiten bij jouw interesses, voorkennis en producten die je al hebt gekocht.

Bij jouw eerste bezoek aan happyheartandsoul.nl ben je geïnformeerd over de cookies die Happy Heart & Soul gebruikt en heb je wel/niet toestemming gegeven voor het plaatsen van marketing cookies. Die toestemming is met een toestemmingscookie opgeslagen, zodat je niet bij elk bezoek een cookiemelding krijgt.

Je kunt je toestemming op de pagina Cookiebeleid onder menutab Bepalingen, altijd aanpassen of intrekken. Op die pagina staat ook het volledige overzicht met de cookies die Happy Heart & Soul gebruikt. Hier alleen een korte toelichting.

Functionele of technische cookies

Functionele (technische) cookies zorgen ervoor dat de website goed werkt op alle apparaten en in alle browsers. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Ook de cookie die jouw cookie-toestemming opslaat, valt in deze categorie.

Analytische cookies

Diensten zoals Google Analytics maken gebruik van analytische cookies. Zo ziet Happy Heart & Soul hoe bezoekers de website gebruiken, wat populaire pagina’s zijn, en langs welk kanaal mensen op de website terechtkomen.

Google Analytics gebruikt voor de statistieken de IP-adressen van websitebezoekers. Theoretisch is het mogelijk om op basis van een volledig IP-adres meer informatie over een bezoeker te achterhalen, ook al is dat niet toegestaan.

Toch maakt Happy Heart & Soul voor de zekerheid gebruik van IP-masking. Google Analytics verwijdert de laatste cijfers van IP-adressen voordat deze worden gebruikt en opgeslagen. De gegevens komen dus niet terecht bij Google.

Marketing of tracking cookies

Marketing cookies, ook wel tracking cookies genoemd, houden jouw surfgedrag bij zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Active Campaign

Happy Heart & Soul gebruikt Active Campaign voor het versturen van e-mails. Als je het Happy-zine van Happy Heart & Soul hebt aangevraagd en eventuele toekomstige gratis producten zoals e-books of audio-downloads aanvraagt, komen je gegevens terecht bij Active Campaign.

Social media

Je kan heel gemakkelijk berichten van deze website delen. Voor de social share buttons gebruikt Happy Heart & Soul cookies. Happy Heart & Soul heeft geen inzage in de gegevens die social media verzamelen. Hoe zij omgaan met gegevens, vind je in hun privacy statements.

Bekijk de privacy policy van Facebook | Twitter | LinkedIn | Pinterest

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Ontvang je het Happy-zine, dan kan je je altijd met één klik uitschrijven. Mocht je je gegevens willen wijzigen of je tussendoor afmelden voor de mails van Happy Heart & Soul, stuur dan een e-mail naar info@happyheartandsoul.nl.

Gegevens waarvoor een wettelijke bewaartermijn geldt, kan je niet laten verwijderen.

Je kan een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging, verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@happyheartandsoul.nl.

Beveiliging

Met up to date beveiligingsmaatregelen beperkt Happy Heart & Soul de kans op misbruik van je gegevens. Denk aan verlies van je gegevens (datalek) en ongevraagde wijzigingen. Alleen de noodzakelijke personen hebben toegang tot de gegevens. Deze toegang is goed afgeschermd.

De website heeft een SSL-certificaat, herkenbaar aan het groene slotje in de adresbalk: alle gegevens die je verstrekt, worden via een versleutelde verbinding verzonden.

Heb je een klacht?

Als jij het idee hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via info@happyheartandsoul.nl. Dat geldt ook bij vragen of klachten rond de verwerking van jouw persoonsgegevens door Happy Heart & Soul.

Mochten we er samen niet uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Roosendaal, 23 mei 2018