Het is mijn missie dat jij je weer

zelfverzekerd, in balans en in contact met je innerlijke krachten en drijfveren voelt,

zodat je jouw dromen en levensdoelen kunt verwezenlijken.

Mijn passie en missie

Mijn naam is Alexandra den Heijer en ik heb een groot geloof en vertrouwen in het zelfhelende vermogen van ieder mens.

Praktijk Happy Heart & Soul is begin 2016, op mijn verjaardag, vanuit passie geboren om gehoor te kunnen geven aan mijn levensmissie:

Mensen helpen het contact met zichzelf te herstellen zodat zij zich weer zelfverzekerd en in balans voelen en weer toegang krijgen tot hun innerlijke krachten en drijfveren om hun dromen en levensdoelen te kunnen verwezenlijken. En zodat mensen weer kunnen ervaren hoe mooi en waardevol ze zijn.

Werkervaring en opleidingen

Ik ben ruim 16 jaar werkzaam in de reguliere gezondheidszorg als psychiatrisch verpleegkundige bij een GGZ instelling en sinds 2016 als integraal coach/therapeut in mijn eigen praktijk. De opleidingen die ik gevolgd heb zijn:

 • Hypnotherapeut bij Omni Hypnosis Training Center 2019
 • Integraal therapeut bij VOV-opleidingen 2012-2015
 • Ontspanningstherapeut bij LOT-Opleidingen 2009-2012
 • Meditatiebegeleider bij LOT-Opleidingen 2009
 • HBO-Verpleegkunde bij Avans Hogeschool 2002-2006

Mijn manier van werken

In mijn werk als integraal therapeut vind ik het een verrijking om alle kennis en ervaring uit de diverse opleidingen te combineren en vanuit een holistische aanpak aandacht te kunnen hebben voor jou als totale persoon, met al je mentale, emotionele, lichamelijke, sociale en spirituele kanten.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door een rustgevende sfeer, oprechte aandacht en interesse en een respectvolle nieuwsgierigheid naar jou en alles wat je beweegt.

Problemen bij de kern aanpakken

Door deze manier van werken komen we, in combinatie met een uitgebreide intake met een verdiepende vraagmethodiek, snel bij de kern van je probleem. Het probleem kan daardoor bij de wortel aangepakt worden i.p.v. dat we enkel aan de zichtbare oppervlakte blijven werken.

Het is mijn persoonlijke ervaring, zowel als wat ik in mijn praktijk bij mijn cliënten zie, dat deze benadering op een prettige en vanzelfsprekende manier een diepgaand en blijvend herstel bevordert.

Mijn weg hiernaar toe

Mijn passie om mensen te wilen helpen is ontstaan door een combinatie van mijn opvoeding, eigen ervaringen met tegenslagen, psychische klachten, de gezondheidszorg en mijn herstelproces.

Ervaringen met moeilijkheden

In mijn jeugd heb ik een aantal pijnlijke verlieservaringen opgedaan en in mijn vroege volwassen leven een aantal traumatische ervaringen. Hierdoor ben ik op jong volwassen leeftijd dusdanig uit balans geraakt dat ik psychische hulp nodig had om mezelf en de wereld weer te kunnen begrijpen.

Ervaringen met hulpverlening

De hulp kwam eerst vooral uit de reguliere gezondheidszorg en gaandeweg steeds meer uit de aanvullende gezondheidszorg. Alle hulp was waardevol op het moment dat ik die mocht ontvangen, maar ik kwam pas tot een werkelijk diepgaand herstel en contact met mezelf toen er aandacht was voor mij als totale persoon en de diepere lagen, de kern in mezelf. Dat heeft mijn leven dusdanig veel rijker en vreugdevoller gemaakt dat ik gepassioneerd raakte om andere mensen dat ook te kunnen laten ervaren.

Het vinden van mijn levensmissie

Tijdens mijn zoektocht en herstelproces raakte ik al snel geinteresseerd in therapeutische opleidingen, in beginsel vooral voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Dat evolueerde steeds meer in de wens om de positieve veranderingen die ik in mezelf bemerkte, door te kunnen geven aan anderen.

Uiteindelijk kwam ik bij een integraal therapeute terecht waarvan haar manier van benadering en aanpak voor mij zoveel betekenden dat mijn passie vurig oplaaide en ik daarin mijn eigen levensmissie herkende.

Ik wilde wat ik bij haar heb mogen ervaren ook voor anderen kunnen betekenen. Vanuit dat verlangen ben ik dezelfde integraal therapeutische opleiding gaan doen als die zij gevolgd heeft.

Die beslissing ervaar ik als het beste wat ik voor mezelf heb kunnen doen. Het is mijn vurige hoop daarmee ook zoveel mogelijk anderen te kunnen helpen en de wereld op die manier een stukje mooier te maken.

Wat mijn klanten over mij zeggen:

Ik heb een aantal sessies gehad bij Alexandra en heb er veel aan gehad. Ze durfde me te confronteren maar wist daarbij wel haar zachtheid te houden. Ze kon goed invoegen op mijn behoefte en zorgde voor veel veiligheid bij de sessies.

Kim Jacobs

Ik heb de sessies met Alexandra als heel erg fijn ervaren. Ik kwam altijd weer met een goed gevoel naar buiten. Alexandra is een hele lieve zachtaardige vrouw, echt een aanrader!

Anouk Raijmaekers

Kwaliteit en Registraties

Om de kwaliteit van mijn coaching en therapie optimaal te houden en ervoor te zorgen dat mijn cliënten de coaching- en therapieconsulten geheel of gedeeltelijk vergoed kunnen krijgen, ben ik lid van de beroepsvereniging VIT. Ik sta geregistreerd onder lidcode: 494.16A. 

Stichting RBCZ is een organisatie die beroepsbeoefenaren in de complementaire zorg (artsen en therapeuten op HBO-niveau) registreert. Beroepsverenigingen en therapeuten kunnen lid worden als ze voldoen aan de kwaliteitseisen. Mijn RBCZ licentienummer is 103273R. 

Naast registratie en certificatie biedt de RBCZ ook een onafhankelijk tuchtrecht. Dit is ondergebracht in de aparte Stichting TCZ (Tuchtrecht Complementaire Zorg). Mijn licentienummer is hetzelfde als voor de RBCZ: 103273R

 

M.i.v. 1 januari 2017 moet elke zorgverlener in Nederland aangesloten zijn bij een door het ministerie van VWS erkende  geschillencommissie. Ik ben daarvoor aangesloten bij de SCAG, Stichting Complementaire en Alternatieve Zorg, met registratienummer 11432.

Wil je ontdekken wat ik voor jou kan betekenen?

Vraag dan vandaag nog een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan!

 

Ontdek hier al mijn diensten

Integrale coaching en therapie

Een kortdurende en precies op jou afgestemde therapievorm waarmee je:

 • Snel tot de kern van het probleem komt
 • Inzicht krijgt in diepgewortelde patronen
 • Op een prettige manier tot verandering en heling kunt komen

Persoonlijke ontwikkeling

Een reis langs je chakra's waarbij je op een speelse en gestructureerde manier:

 • Je zelfkennis vergroot
 • Beter in je vel komt te zitten
 • Tot persoonlijke groei en ontwikkeling komt

Ontspanningstraining

Een lichaamsgerichte en holistische ontspanningstraining waardoor je:

 • Beter in contact met jezelf en je lichaam komt
 • Spanningen leert herkennen en ontladen
 • Tot rust komt en rust leert bevorderen