Integrale Coaching en Therapie

 

 

 

Voel je weer heel en in contact met jouw authentieke, mooie en krachtige zelf

 Voel jij je door één of meer van de volgende punten belemmerd?

9

Je hebt het gevoel dat iets je tegenhoudt om te kunnen doen wat je werkelijk wilt en belangrijk voor je is.

9

Je merkt ondanks je herhaalde voornemen om dingen anders te doen of juist te laten, dat je toch steeds vervalt in oude patronen.

9

Er zijn terugkerende situaties of gebeurtenissen waar je nu eindelijk eens beter mee om zou willen kunnen gaan.

9

Je hebt het gevoel dat gebeurtenissen uit het verleden je nog dwars zitten en je belemmeren.

9

Je kunt heel goed voor anderen zorgen maar voor jezelf lukt dat minder goed.

9

Je kunt je moeilijk ontspannen en voelt je je snel schuldig als je tijd voor jezelf neemt.

9

Je voelt je onzeker over jezelf en cijfert jezelf vaak weg of maakt je je kleiner dan je bent.

Zou het niet geweldig zijn als je:

Meer voeling hebt met jezelf, met wat jij nodig hebt en weer durft te kiezen voor wat goed voor je is en waar je gelukkig van wordt?

De weldaad ervaart van innerlijke rust en houvast?

Jouw belemmerende patronen los kunt laten en jezelf nieuwe en zelf-opbouwende patronen hebt aangemeten?

Je bevrijd voelt van oude, emotionele ballast van vroeger en jouw leven op jouw manier kunt vormgeven?

Weet hoe je jouw innerlijke krachten en drijfveren kunt aanboren, versterken en daar altijd toegang toe hebt?

Gemakkelijker met bepaalde situaties om kunt gaan en met meer zelfvertrouwen in het leven staat?

Ervaart dat de balans tussen geven en ontvangen in jouw leven hersteld is?

Ik help je graag een geweldige relatie met jezelf te ontwikkelen en weer toegang te krijgen tot innerlijke rust, zelfvertrouwen en levensvreugde.

Mijn diensten en tarieven

Als ik het kan, kun jij het ook! 

Het moment waarop ik voor het eerst heel bewust ervaren heb dat ik er voor mezelf kon zijn staat nog zo duidelijk in mijn geheugen gegrift. Dat ik mezelf echt kon voelen midden in mijn pijn, erbij kon blijven en er op die manier liefdevol en troostend voor mezelf kon zijn.

Het is één van mijn waardevolste ervaringen ooit en vormde de basis voor steeds meer van dat soort momenten, een steeds betere relatie met mezelf, het herwinnen van mijn levensvreugde en blijvend herstel van mijn klachten.

Dat te hebben ervaren is precies wat mij drijft om je te willen helpen om jouw eigen levensvreugde te hervinden en er liefdevol voor jezelf te leren zijn zodat je jezelf alles kunt gaan geven wat je nodig hebt.

Wil jij dat ook voor jezelf? Neem dan contact met me op en we plannen een  afspraak om te kijken hoe ik je daarbij kan helpen.

Veelgestelde vragen

Wat is integrale coaching en therapie precies en hoe werkt het?

Bij integrale coaching en therapie wordt er naast verschillende gesprekstechnieken, gebruik gemaakt van diverse elkaar aanvullende therapievormen. Dit houdt in dat er zorgvuldig op jou afgestemd, gekozen kan worden uit wat het beste bij jou en jouw probleem en wensen past.

Ook wordt er vanuit een holistische mensvisie gewerkt wat betekent dat er aandacht is voor jou als totale persoon met al jouw mentale-, emotionele-, fysieke-, spirituele- en sociale aspecten.

Vanuit de combinatie van deze holistische mensvisie en integrale benadering maak ik op een afwisselende en in elkaar vloeiende manier gebruik van therapeutische technieken uit de reguliere- en de aanvullende zorg. Hierdoor wordt de coaching of therapie nooit saai of langdradig maar juist een speels, dynamisch en afwisselend geheel.

Na een uitgebreide intake en het opstellen van een behandelplan, kan er o.a. gekozen worden uit:

 • Gesprektechnieken
 • Bewustwordingsoefeningen
 • Oefeningen uit de cognitieve gedragstherapie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • NLP
 • Systeemopstellingen
 • Ontspanningsoefeningen en visualisaties
 • Hypnotherapie
 • Innerlijk kindwerk     
 • Regressietherapie
 • EMDR
 • EFT (Emotional Freedom Technique of ook wel tapping)       

Niet alle technieken zijn voor iedereen even geschikt, gewenst of passend. De meerwaarde van een integraal therapeut zit ‘m er o.a. in dat de therapeut uit meerdere werkvormen kan kiezen. Hierdoor is er altijd een aanpak te vinden die aansluit bij jou en jouw voorkeuren.

Wat is het verschil tussen coaching en therapie?

Integrale coaching is een ik-versterkende, toekomst- en oplossingsgerichte begeleidingsvorm. Dit betekent dat het vooral gaat over de vragen: “Wat wil je?” en “Hoe kun je dat bereiken?” Soms is het nodig ook stil te staan bij de vragen “Wat houdt je tegen?” en “Hoe kun je dat overwinnen?”

Integrale coaching kan je helpen om:

 • Helderheid te krijgen over je toekomstwensen en -doelen
 • Specifieke toekomstwensen of -doelen te bereiken
 • Inzicht te krijgen in denk-, gevoels-, gedrags- en interactiepatronen
 • Beter of makkelijker met bepaalde situaties om te gaan
 • Beter of gemakkelijker met bepaalde mensen om te gaan
 • Je innerlijke krachten, talenten en unieke eigenschappen aan te boren en te versterken

Integrale therapie is een ik-versterkende, openleggende en verwerkende psychotherapievorm. Dit betekent dat je op zoek gaat naar de onderliggende oorzaak en het ontstaansgebied van een probleem om het vervolgens bij de wortel aan te pakken.

Om dit te kunnen doen zul je over voldoende houvast in jezelf moeten beschikken. Soms zal het creëren of versterken van deze houvast de eerste stap in het therapieproces zijn. Vervolgens kun je verder met het opsporen en verwerken van de oorsprong van je probleem. Op die manier kan jouw leven op een diepgaande en blijvende manier verbeteren.

Integrale therapie kan je helpen om:

 

 • Helderheid te krijgen in de oorzaak van je problemen
 • Heftige levensgebeurtenissen en trauma’s te verwerken
 • Belemmerende levensovertuigingen te achterhalen en helen
 • De toegang tot je innerlijke krachten en zelfhelende vermogens vrijmaken
 • Belemmeringen in het verwezenlijken van jouw doelen en levensmissie te ontmantelen
 • Weer te kunnen genieten en blij en tevreden met jezelf te zijn
Hoe weet ik of ik voor coaching of therapie moet kiezen?

De scheidslijn tussen coaching en therapie is niet altijd zo strak te trekken. Tijdens een coachingstraject kunnen er dingen naar voren komen die om een meer therapeutische aanpak vragen. En tijdens een therapietraject kan het helpend zijn om bepaalde dingen op een coachende manier aan te pakken.

Mijn ervaring is dan ook dat de consulten bijna altijd een combinatie zijn van zowel coaching als therapie.

Als er echter tijdens een nadrukkelijk uitsluitend voor coaching gekozen traject blijkt dat het nodig is om tijdelijk meer therapeutisch te werken of therapeutische technieken in te zetten dan wordt dat uiteraard in overleg met jou gedaan.

Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig?

Je hebt geen verwijzing van jouw huisarts nodig om bij mijn in therapie te kunnen komen. 

Wat moet ik weten over hypnotherapie?

Gezien het wijdverbreide misverstand over hypnose voel ik me geroepen het volgende te verduidelijken.

Tijdens hypnotherapie en andere technieken waarbij er sprake is van een diepgaande ontspanning, maak ik gebruik van een lichte tot middeldiepe trance. Dit houdt in dat je alles heel bewust meemaakt en altijd controle blijft houden.

Het doel van de trance is om toegang te krijgen tot de diepere lagen van je gevoelsleven en je bewustzijn. Dit is soms nodig omdat pijnlijke herinneringen of ervaringen diep weggestopt kunnen zitten.

Om tot effectieve verwerking te komen kan het nodig zijn om op een zorgvuldige en bewuste manier contact met de oorspronkelijke ervaring te maken, zodat de wond kan helen en je weer kunt ontspannen.

Let op: hypnotherapie is niet geschikt voor mensen met huidige of eerdere psychotische klachten. Neem bij twijfel contact op met jouw behandelend arts, psycholoog of therapeut.

Waarom is er in verhouding verschil tussen de consultprijs voor therapie en coaching?

Voor het geven van integrale therapie ben ik vrijgesteld van BTW. Dat wil zeggen dat ik daar geen BTW over hoef af te dragen aan de belastingdienst waardoor ik ook geen BTW hoef te berekenen op mijn facturen.

Voor coaching moet ik wel BTW afdragen aan de belastingdienst waardoor ik voor coaching wel BTW bereken op mijn facturen.

Doordat er tijdens mijn consulten bijna altijd sprake is van een combinatie van therapeutische- en coachingstechnieken, kan ik over het algemeen de niet belaste consultprijs voor therapie rekenen en hebben we per consult wat langer de tijd.

Worden de consulten vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Als je aanvullend verzekerd bent kunnen de kosten voor individuele, face-to-face therapeutische consulten deels en soms geheel vergoed worden. Check bij je zorgverzekeraar voor vergoeding van psychosociale zorg of alternatieve zorg door zorgverleners die aangesloten zijn bij de beroepsvereniging VIT. Mijn online diensten en cursussen vallen niet onder de vergoeding.

Wat kan ik concreet verwachten?

Nadat je direct of eventueel via een kennismakingsafspraak ervoor gekozen hebt om een coachings- of therapietraject aan te gaan, plannen we een uitgebreide intake in. Hiervoor moet je zo’n 2 uur rekenen. 

Daarin worden jouw doelen, wensen, persoonlijke situatie en -geschiedenis in kaart gebracht. Dit alles met als doel een zo helder mogelijk beeld te krijgen van jou, wat je wilt bereiken, wat je tot nu toe heeft tegen gehouden om het te kunnen bereiken en oorzakelijke onderliggende gebeurtenissen en patronen.

Aan de hand daarvan stel ik een behandelplan op wat ik je in de eerstvolgende afspraak voorleg. Ook zetten we dan meteen de eerste stappen op weg naar jouw wensen en herstel. 

Regelmatig zullen we evalueren hoe het ervoor staat en indien nodig het plan bijsturen.

Hoe lang duurt een traject gemiddeld?

Dat ligt er een beetje aan wat je klachten en doelen zijn. Ook maakt het uit hoeveel verschillende klachten je hebt waar je aan wilt werken, hoe deze met elkaar verweven zijn en wat de oorzaak ervan is.

Over het algemeen moet je op gemiddeld tussen de 7 tot 10 consulten rekenen. Sommige mensen zijn echter met 4 of 5 consulten al klaar en anderen met meer diepgaande problematiek hebben soms 12 consulten nodig.

Ik twijfel nog of je de juiste therapeut voor me bent en of jij me kunt helpen. Hoe kom ik daar achter?

Zowel uit wetenschappelijk onderzoek als ook uit mijn persoonlijke ervaring, blijkt dat het erg belangrijk is dat je je op je gemak voelt bij jouw therapeut.

Ik bied daarom ook de mogelijkheid aan om een gratis kennismakingsafspraak van 30 minuten bij me in te plannen.

Op die manier kun jij jouw vragen aan me stellen en nagaan of het goed voor je voelt. Ik kan op mijn beurt een eerste inschatting maken van jouw problematiek en of en hoe ik jou daar het beste bij kan helpen.

Het ligt dichterbij dan je denkt…

Innerlijke rust en zelfvertrouwen

 

Veerkrachtig en in balans zijn

Bevrijd van oude ballast

Weer blij zijn met jezelf

Eén van mijn cliënten aan het woord

Ik had 11 maanden geleden totaal geen contact meer met mijn gevoel. Leefde op de automatische piloot die ik later ‘de overlevingsstand’ noemde. Ik was afgevlakt. Mijn energie was op.

Als ik bij een kassa stond brak het zweet me uit. Mijn hart klopte als een bezetene. Ik rekende af en vluchtte mijn auto in. Ik was op. En enorm boos op mezelf omdat ik het weer zover had laten komen. Ik was ook boos op mensen om me heen. Het voelde als falen.

Ik wist dat ik voor eens en voor altijd mijn shit moest opruimen. Omdat het anders terug zou blijven komen net zolang tot ik er wat mee zou gaan doen. Toen heb ik de beslissing genomen. Ik zou diep gaan. Ik zou puin gaan ruimen. Ik zou oude patronen doorbreken. En mezelf gaan helen. Door verantwoording te nemen voor mezelf en hoe ik met dingen omging.

Met mijn coach Alexandra stelde ik een plan op. Alles waar ik aan wilde werken stond zwart op wit. Ik ging heel intensief aan de slag met hypnose, NLP en coaching. Ik ben heel diep gegaan en daarna met vallen en opstaan omhoog geklommen.

Toen ik alles vanmorgen zo door las voelde ik een warm licht in mijn hart gloeien. Tranen van dankbaarheid en blijdschap rolden over mijn wangen. Ik voel me mentaal sterk, ik weet wat ik wil en ik durf eindelijk oprecht te zeggen:

IK BEN TROTS OP WIE IK BEN!

Ilse Heijmans

Wil jij ook ontdekken hoe jij je weer goed kunt voelen?

Neem dan contact met me op voor een gratis kennismaking of een intake en laten we ervoor gaan!

 Wil jij meer uit jezelf halen?

Vraag mijn gratis Reconnect Dagboek aan!

Geef jouw persoonlijke ontwikkeling een boost! Met het dagboek ontvang je ook een paar keer per maand mijn gratis Happy-zine met tips, inspiratie en informatie over reconnecten met jezelf en persoonlijke groei. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Jouw dagboek is naar je onderweg!